על בית הספר

בית הספר להיסטוריה הוא מרכז לפעילות האקדמית בתחומי הלימוד ההיסטוריים ‏באוניברסיטת תל-אביב ובית ספר מוביל למחקר בארץ ובעולם. ביה"ס מאגד בתוכו שישה חוגים ללימודים היסטוריים בתחומים שונים ואחד-עשר מכונים ומרכזי מחקר. במסגרת ביה"ס ‏מתנהלים הלימודים לתואר השלישי (ד"ר) בתחומי ההיסטוריה של אירופה והאמריקוֹת, ההיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה, ההיסטוריה ‏והפילוסופיה של המדעים והרעיונות, לימודים קלאסיים, לימודי שפה וספרות ערבית, ובאופן חלקי גם בתחומי לימודי מזרח אסיה, וגאוגרפיה וסביבת ‏האדם.

ביה"ס מציע ללומדים בו שילוב של מחקר מתקדם ועדכני במגוון של נושאים ומתודולוגיות בהדרכת היסטוריונים מובילים, מהטובים בארץ ובעולם, ואפשרויות ללימודים במסלולים ייחודיים ואישיים. תלמידי ביה"ס נוטלים חלק בפעילות האקדמית המגוונת של החוגים והמכונים, הכוללת סדנאות, כנסים בינלאומיים ופרסום של כתבי עת בינלאומיים. כמו כן ביה"ס מציע מלגות קיום לתלמידים מצטיינים בעלי אופק אקדמי מבטיח.

אוכלוסיית ביה"ס מונה כ-140 דוקטורנטים ומספר קטן של עמיתי פוסט-דוקטור. הם עורכים את מחקרם בהדרכתם של כ-90 חברי סגל מששת החוגים, בהם בעלי הישגים אקדמיים ומוניטין בינלאומיים, שעבודותיהם מתפרסמות על מיטב הבמות המחקריות בעולם. שבעה ממורי ביה"ס זכו בפרס ישראל: פרופ' צבי יעבץ (ז"ל), פרופ' שאול פרידלנדר, פרופ' מיכאל קונפינו (ז"ל), פרופ' שולמית שחר, פרופ' בנימין איזק, פרופ' עמוס פונקנשטיין (ז"ל) ופרופ' עירד מלכין. שלושה הם חברי האקדמיה הלאומית למדעים: פרופ' בנימין איזק, פרופ' שולמית וולקוב  ופרופ' מרגלית פינקלברג. רבים מחברי ביה"ס פעלו, ועודם פעילים, בחברה הישראלית בתחומים שונים ועל במות שונות, בתחום הציבורי, בתרומה לחברה ובתחום הדיפלומטיה.

בראש ביה"ס להיסטוריה עמדו בעבר פרופ' ליאו קוריפרופ' בילי מלמן, פרופ' אהוד טולידאנו, פרופ' יוסף קוסטינר ז"ל, פרופ' שולמית וולקובפרופ' רון ברקאי, פרופ' שולמית שחר, פרופ' בנימין איזק,  פרופ' שלמה בן עמי, פרופ' יהודה ואלך, פרופ' שמעון שמיר ופרופ' צבי יעבץ ז"ל, אשר יסד את ביה"ס.

החל מ-1 ‏בדצמבר 2015, עומד בראש ביה"ס פרופסור אביעד קליינברג.