אוסף ד"ר חביב לוי למורשת התרבותית וההיסטורית של יהודי איראן

אוסף ספריו של ד"ר לוי כולל ברובו ספרים בפרסית וכן פרסומים באנגלית, צרפתית ועברית. האוסף כולל מילונים, אנציקלופדיות, כתבי עת, ספרות יפה, ספרים בנושא רפואה ומדעים, דת ופוליטיקה ובעיקר ספרי היסטוריה אודות תולדות איראן ומורשתה התרבותית. מרבית ספרים אלו, הכתובים בשפה הפרסית ועוסקים בתולדותיה של איראן החל מן התקופה הטרום אסלאמית ועד לתקופה המודרנית, נדפסו באיראן במחצית הראשונה של המאה העשרים. האוסף כולל גם תרגומים של ספרות יפה וחיבורים היסטוריים משפות אירופאיות לפרסית.

אוסף ד"ר לוי ממוקם בקומת האוספים - קומה ג' בבנין גרוס-וינרmore

LevyCollection

פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב, עם לורה ודייוויד מיראז' בטקס חנוכת אוסף ד"ר חביב לוי למורשת התרבותית וההיסטורית של יהודי איראן והבוסתן הפרסי ע"ש ד"ר חביב לוי, יוני 2012 (לגלריית התמונות)

مجموعهٔ کتابها ومنابع چاپی دکتر لوی بویژه شامل کتابهای پژوهشی در زمینهٔ تاریخ وفرهنگ ایران زمین میباشد. این مجموعه هم چنین چندین واژه نامه، دائرۃ المعارف، گاهنامه وکتب ادبی وداستانی را در بر دارد. بخش دیگری از این مجموعه به علوم طبیعی، دانش پزشکی، تاریخ مذاهب وعلوم سیاسی واجتماعی می پردازد. گرچه اکثر کتابهای این مجموعه بزبان فارسی نگارش یافته، تعداد قابل توجهی از آنها به زبانهای انگلیسی، فرانسه وعبری نوشته شده است. قسمت عمدهٔ کتابها ونشریات این مجموعه به تاریخ وفرهنگ ایران از دوره پیش از اسلام تا قرن بیستم اختصاص دارد. مجموعهٔ مزبور هم چنین شامل کتب ونوشتارهای متعددی میباشد که در زمینه های ادبیات جهان وتاریخ نگاری از زبانهای فرانسه وانگلیسی به زبان فارسی ترجمه گردیده اند.

פרסום חדש של המרכז - איראן אז ועכשיו: חברה, דת ופוליטיקה בהוצאת הקיבוץ המאוחד. אסופת מאמרים המוקדשת לפרופ' אמריטוס דוד מנשרי. על הספר, הקש/י כאן
 סקירת השיח ברשתות החברתיות במזרח התיכון- לגיליונות בי-הייב, הקש/י כאן
ב-9 במאי יארח פורום איראן את ד"ר רז צימט להרצאה בנושא: "המשכיות או שינוי? איראן   בוחרת נשיא". מפגש הפורום יתקיים בחדר 133,  18:15-19:45 הקש/י כאן להזמנה