התכנית על שם ד"ר חביב לוי במרכז אליאנס ללימודים איראניים נועדה לקדם את חקר ההיסטוריה של יהודי איראן במסגרת הלימודים האקדמיים, ולהרחיב את הידע באשר למורשת ההיסטורית והתרבותית של יהדות איראן.

בהשראת חזונו ומחויבותו של ד"ר חביב לוי מיועדת התכנית לחקר יהדות איראן, להוות קרקע פורייה למחקרים אקדמיים אינטר - דיסציפלינאריים ולפעילויות העוסקות באופן ישיר בהיסטוריה ובמורשת התרבותית של יהודי איראן.

התכנית מציעה קורסי הכוונה אקדמיים ברמת הלימודים הגבוהים, מעודדת מחקר אקדמי בין תחומי ופרסום מאמרים העוסקים בהיבטים שונים אשר  נוגעים לחייהם של יהודי איראן (דוברי פרסית או ארמית), בתחומי ההיסטוריה,  התרבות, חיי הקהילה, הדת, הספרות, השפה ועוד.

בהסתמך על הידע ועל המומחיות של הסגל האקדמי באוניברסיטת תל אביב בכלל ובמרכז אליאנס ללימודים איראניים ובחוג להיסטוריה של המזרח התיכון ואפריקה בפרט, אחת מהמטרות העיקריות של המרכז היא לעודד ולאפשר לתלמידי מחקר מתקדמים להקדיש את לימודי התואר השני והשלישי לנושא המורשת וההיסטוריה של יהדות איראן.

מטרה נוספת היא לעודד ולתמוך בחוקרים ובאנשי אקדמיה העוסקים בתחום זה לפרסם מאמרים מקוריים ולקיים מיזמים מחקריים אשר נוגעים לעבר ולהיסטוריה העכשווית של יהודי איראן.

במסגרת התכנית מתקיימים כנסים אקדמיים מקומיים ובינלאומיים, סמינרים והרצאות בהם משתתפים מומחים ומרצים אורחים מישראל ומחו"ל.

פרסום חדש של המרכז - איראן אז ועכשיו: חברה, דת ופוליטיקה בהוצאת הקיבוץ המאוחד. אסופת מאמרים המוקדשת לפרופ' אמריטוס דוד מנשרי. על הספר, הקש/י כאן
 סקירת השיח ברשתות החברתיות במזרח התיכון- לגיליונות בי-הייב, הקש/י כאן
ב-9 במאי יארח פורום איראן את ד"ר רז צימט להרצאה בנושא: "המשכיות או שינוי? איראן   בוחרת נשיא". מפגש הפורום יתקיים בחדר 133,  18:15-19:45 הקש/י כאן להזמנה