החוג ללימודי מזרח אסיה

הודו, סין ויפן הן שלוש מהציביליזציות הגדולות והמפוארות בתולדות האדם. ציביליזציות אלו הנחילו לנו אוצרות רוח שאין להן שיעור בכל אחד ואחד מתחומי היצירה האנושית: ספרות ופילוסופיה, מדע ואומנות, סיפורת ושירה, ציור ומוזיקה, רפואה וארכיטקטורה, ועוד ועוד. ההיסטוריה של ציביליזציות כבירות אלה - על מאות מיליוני תושביהן - חיונית להבנת ההיסטוריה האנושית. יתר על כן ציביליזציות אלה - ששורשיהן, בעבר העתיק - הולכות ותופסות מקום חשוב יותר ויותר בעולם המודרני. מבחינה תרבותית, כלכלית, פוליטית, וצבאית שלוש הציביליזציות האלה תופסות מקום מרכזי בקהילה הגלובלית המודרנית. רבים הם החוקרים הסבורים כי מרכז הכובד של הכלכלה העולמית עתיד לעבור בשנים הקרובות מארצות הברית ואירופה למזרח אסיה.

החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב הוא החוג הגדול והמגוון ביותר ללימודי מזרח אסיה במדינת ישראל. בחוג - המונה כ 600 תלמידים - מלמדים כעשרים מרצים וכעשרה מורי שפה. החוג מציע מגוון רחב ביותר של קורסים הנוגעים לכל פן ופן של ההיסטוריה המסורתית והתמורות המודרניות של שלוש הציביליזציות: הודו, סין ויפן. החוג מציע אפוא, שיעורים הנוגעים להיסטוריה, לספרות, לפילוסופיה, לדתות (כגון: הינדואיזם, בודהיזם, קונפוציניזם, דאואיזם, שינטו ועוד) לאומנות לפוליטיקה לכלכלה להיסטוריה של המדעים והרפואה וליחסים הבין-לאומיים של סין יפן והודו גם יחד.

דגש מיוחד מושם בחוג על לימודי השפה. אנו בחוג ללימודי מזרח אסיה מאמינים שלא תתכן היכרות מעמיקה ומחקר מקורי עם תרבויות זרות ללא לימוד מעמיק של שפתן. לפיכך, מציע החוג ללימודי מזרח אסיה, קורסים למתחילים ולמתקדמים בסינית (מודרנית מנדרינית וקלאסית גם יחד), יפנית, סנסקריט והינדי.

 

אתר החוג