התמחות בתוכנית בין-אוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה - חדש

לימודי התואר השני בחוג להיסטוריה של עם ישראל מציעים מסלול התמחות בלימודי רוסיה ומזרח אירופה. ההתמחות בתוכנית מקנה היכרות מעמיקה עם היבטים חברתיים, פוליטיים ותרבותיים של המרחב הגיאוגרפי מרוסיה במזרח ועד גבול גרמניה במערב - היכרות שהיא משמעותית למבקשים ללמוד את הקהילות היהודיות באזור.

זהו מסלול בין-אוניברסיטאי ובין-תחומי על פי הדגם הקיים באוניברסיטאות מובילות בעולם והוא מתקיים בחסות הקרן למדעי הרוח ובתמיכת קרן "יד הנדיב".

שותפות לתוכנית ארבע אוניברסיטאות מחקר בארץ - אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת חיפה – המשתפות פעולה בהוראה, הנחיה והקצאת משאבים לטובת התוכנית.
למסיימים בהצלחה את ההתמחות יוענק "תואר שני בהיסטוריה של עם ישראל עם התמחות בלימודי רוסיה ומזרח אירופה בתוכנית בין-אוניברסיטאית ". 
תלמידים מצטיינים במסלול המחקרי יוכלו להנות ממלגות לפי שיקולי ועדת ההיגוי של התוכנית (פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר התוכנית: http://iuap.haifa.ac.il/index.php/he/

דוא"ל:   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  טלפון:  03-6409608).

הקבלה למסלול זה היא בהתאם לתנאי הקבלה לתואר השני בחוג להיסטוריה של עם ישראל, תלמידים שהתואר הראשון שלהם איננו בהיסטוריה של עם ישראל יחוייבו בלימודי השלמה בהיקף של 16 ש"ס בממוצע מצטבר של 85 לפחות על פי החלטת היועץ האקדמי לתואר שני בחוג.

הלימודים בחוג לתואר שני מתקיימים בשני אופנים: מחקרי (עם עבודת גמר, 28 ש"ס) ועיוני (ללא עבודת גמר, 36 ש"ס). חובה על כל תלמידי המסלול בהתמחות זו ללמוד 8 ש"ס מחוץ לאוניברסיטת האם (אוניברסיטת תל-אביב).

תלמידי התוכנית כפופים לכל תנאי לימודי התואר השני בחוג להיסטוריה של עם ישראל (ראו הנחיות כלליות בידיעון החוג, בלימודי התואר שני), אך מבנה הלימודים של המסלול כולל קטגוריות לימוד נפרדות, כדלקמן:


א. לימודי חובה (12 ש"ס):

סמינר – "מקצועו של ההיסטוריון" – 4 ש"ס
סמינר – בתחום לימודי מזרח אירופה – 4 ש"ס
סדנאות – 4 ש"ס - יש לבחור שתיים משלוש הסדנאות המוצעות (כל סדנה בהיקף של 2 ש"ס)
שעות הלימוד של הסדנאות נכללות ב-8 הש"ס אשר יש ללמוד מחוץ לאוניברסיטת האם (אוניברסיטת תל-אביב).

 
ב. חטיבת קורסי מאגר (8 ש"ס):

רשימת קורסי המאגר של לימודי רוסיה ומזרח אירופה באוניברסיטאות השותפות בתוכנית מתעדכנת בכל שנה, ומתפרסמת לקראת מועדי רישום לקורסים. יש לבחור מתוכה קורסים בהיקף של 8 ש"ס במהלך לימודי התואר השני בחוג. 


ג. לימודי בחירה (8 ש"ס במסלול מחקרי, ו-16 ש"ס במסלול עיוני).


יש לבחור סמינרים מתוך רשימת הסמינרים לתואר שני בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל-אביב.

תלמידי המסלול המחקרי יידרשו להגיע לרמת פטור באחת מהשפות הזרות הבאות:

רוסית, פולנית ויידיש, או בשפה מזרח אירופית אחרת, באישור יועצי החוג.

במסלול העיוני, ניתן יהיה להכיר בקורסי השפה ברמת "מתקדמים" או "מזורז" בהיקף של 4 ש"ס.

 

מסלול צבירה 

מסלול שמטרתו לאפשר לימודים בקצב אטי יותר. המסלול מאפשר פריסה של הלימודים על פני ארבע שנים. במהלך השנתיים הראשונות ללימודים על התלמידים במסלול להשלים לפחות 50% ממכסת השעות לתואר, המוגדרת למסלול העיוני (36 ש"ס).

לאחר שנתיים במעמד המיוחד או לאחר השלמת 50% ממכסת השעות לתואר (המוקדם שביניהם) מתבצע מעבר למעמד של "תלמיד מן המניין", והדרישה היא להשלים את הלימודים לתואר בתוך שנתיים נוספות לכל היותר. 

כדאי להביא בחשבון, שמלגות מסוימות אינן מוענקות ללומדים במעמד מיוחד.

ל"לימודי צבירה" יש להרשם מראש. אין אפשרות לעבור ממעמד "מן המניין" למעמד "לימודי צבירה" (עם זאת, ניתן לעבור מלימודי צבירה למעמד מן המניין, בכל עת).