התמחות בתוכנית בין-אוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה - חדש

לימודי התואר השני בחוג מציעים מסלול התמחות בספרות רוסית ומזרח אירופית כחלק מתוכנית בין-אוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה המציעה לימודי תרבות, חברה והיסטוריה של האיזור הגיאוגרפי בין רוסיה במזרח לגבול גרמניה במערב. זהו מסלול בין-אוניברסיטאי ובין-תחומי על פי הדגם הקיים באוניברסיטאות מובילות בעולם והוא מתקיים בחסות הקרן למדעי הרוח ובתמיכת קרן "יד הנדיב".

שותפות לתוכנית ארבע אוניברסיטאות מחקר בארץ – אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת חיפה – המשתפות פעולה בהוראה, הנחיה והקצאת משאבים לטובת התוכנית.
למסיימים בהצלחה את ההתמחות יוענק "תואר שני בספרות עם התמחות בלימודי רוסיה ומזרח אירופה בתוכנית בין-אוניברסיטאית".
תלמידים מצטיינים במסלול המחקרי יוכלו להנות ממלגה לפי שיקולי ועדת ההיגוי של התוכנית (פרטים נוספים ניתן למצוא באתר התוכנית:
http://iuap.haifa.ac.il/index.php/he/ דוא"ל:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   טלפון: 03-6409608).

הקבלה למסלול זה היא בהתאם לתנאי הקבלה לתואר השני בחוג לספרות. היקף ההשלמות למי שהתואר הראשון שלהם איננו בספרות ייקבע בייעוץ אישי.

הלימודים בחוג לתואר שני מתקיימים בשני אופנים: מחקרי (עם עבודת גמר, 28 ש"ס) ועיוני (ללא עבודת גמר, 36 ש"ס). חובה על כל תלמידי המסלול בהתמחות זו ללמוד 8 ש"ס מחוץ לאוניברסיטת האם (תל-אביב).

תלמידי התוכנית כפופים לכל תנאי לימודי התואר השני בחוג לספרות (ראו הנחיות כלליות בידיעון החוג, תחת לימודי התואר שני), אך מבנה הלימודים של המסלול כולל קטגוריות לימוד נפרדות, כדלקמן:

א. לימודי חובה (סה"כ 14 ש"ס)

1) קורס "מפגשי מחקר", חובה על כלל תלמידי החוג (2 ש"ס).

2) מתוך חטיבת הסדנאות (סה"כ 4 ש"ס)
יש לבחור שתיים משלוש הסדנאות המוצעות (כל סדנה בהיקף 2 ש"ס). שעות הלימוד של הסדנאות נכללות ב-8 הש"ס אשר יש ללמוד באוניברסיטה שאיננה אוניברסיטת האם (תל-אביב).
3) חטיבת קורסי מאגר (8 ש"ס)
רשימת קורסי המאגר של לימודי רוסיה ומזרח אירופה באוניברסיטאות השותפות בתוכנית מתעדכנת בכל שנה, ומתפרסמת לקראת מועדי רישום לקורסים. יש לבחור מתוכה קורסים בהיקף 8 ש"ס לאורך שנות הלימוד.

רשימת קורסים בתחום

ב. לימודי בחירה (14 ש"ס במסלול מחקרי, ו-22 ש"ס במסלול עיוני).
יש לבחור מתוך רשימת הסמינרים לתואר שני בחוג לספרות באוניברסיטת תל-אביב.

תלמידי המסלול המחקרי יידרשו להגיע לרמת פטור באחת מהשפות הזרות הבאות: רוסית, פולנית ויידיש, או בשפה מזרח אירופית אחרת, באישור יועצי החוג. במסלול העיוני, ניתן יהיה להכיר בקורסי השפה ברמת "מתקדמים" או "מזורז" בהיקף 4 ש"ס.