ד"ר ברברה מאיירחוקרת בכירה

רברה מאייר היא מרצה בכירה בתכנית ללימודי דתות באוניברסיטת תל אביב. תחומי המחקר שלה הם כריסטולוגיה בת זמננו, תפיסת הרוע בהגות היהודית והנוצרית, ובחינה בין-דתית של תיאולוגיות של החוק.

בשנת 2004 ראה אור ספרה Christologie im Schatten der Shoah – im Lichte Israels. Studien zu Paul van Buren und Friedrich-Wilhelm Marquardt, והוא עתיד לראות אור בתרגום לאנגלית. בין פרסומיה העוסקים בתיאולוגיה במבט בין-דתי, החוק בהגות הנוצרית שלאחר השואה וזהותו היהודית של ישו, ראה אור "משמעותו הדוגמטית של יהדותו של ישו", בספר ישו הנוצרי והעם היהודי בזמן הזה: מחקרים חדשים ביחסי גומלין תיאולוגיים, בעריכת פיליפ קאנינגהאם ואחרים (הוצ' ארדמנס, 2001), ו-"ללכת בדרכי הכוכב: פול ואן ביורן", בספר אמונה, אמת ותבונה: מבטים חדשים על כוכב הגאולה לפרנץ רוזנצוויג, בעריכת יהוידע עמיר ואחרים (שנת 2012).

ד"ר מאייר מבקשת לבחון את ההגות הנוצרית בת-ימינו הן מנקודת מבטה של הכנסייה הנוצרית, והן על יסוד הגישה הבין-דתית, ולחקור את השינויים באופן בו נתפסה היהדות והיהודים על ידי הנוצרים, כמו גם את הדינמיקה של הבנתה-העצמית של הנצרות והאופן בו היא נדרשת למקורותיה היהודיים.

אוניברסיטת תל אביב הפקולטה למדעי הרוח