תחומי הידע

החוג מציע ארבעה תחומי ידע :    

 1.  גאואינפורמטיקה
תחום זה כולל קורסים שונים והתמחויות בנושאי GIS, חישה מרחוק וקרטוגרפיה. הלימודים בתחום  זה מכשירים את התלמיד לעסוק במקצוע עם סיום לימודיו. הביקוש לבוגרי התחום רב, והוא ניכר בחברות פרטיות המתמחות ב-GIS ובחישה מרחוק וכן במערכות ציבוריות (מוניציפאליות וממשלתיות) וביטחוניות.

2.  הסביבה הפיזית
ניתן להתמקד באחד משני תחומים או בשילוב ביניהם: (א) אקלים וסביבה: קלימטולוגיה סינופטית ורגיונאלית, קלימטולוגיה אורבנית, קלימטולוגיה יישומית ותכנון תואם אקלים; (ב) גאו-הידרולוגיה - משאבי מים וקרקע וזיקתם לסביבת האדם. בוגרי תחום זה יכולים להשתלב בעבודה בתחומי תכנון אקלים ובהיבטים אקלימיים-יישומיים, וכן בתחומי שימור מקורות מים, איכות הסביבה והקרקע.

3.  תכנון עירוני
תחום לימודי עיר ותכנון מציע לסטודנט אפשרויות של לימוד והתנסות בתכנון עירוני, יישומי מידע גיאוגרפי בתכנון, קיימות וזכויות אדם בתכנון. במסגרת הקורסים הנכללים בתחום ידע זה מושם דגש על רכישת מיומנות בשימוש בכלים מחקריים ויישומיים המשמשים לתכנון עיר ולהתחדשות עירונית. לימודים ומחקר בתחום זה מכשירים את הסטודנטים להשתלבות בעבודה בתחום התכנון ובממשל המקומי. לסטודנטים המעוניינים להתמחות בתחום זה מומלץ להירשם לתכנית של "לימודי סביבה, חברה ותכנון". למתווה לימודים מומלץ ראו באתר החוג: כתובת: http://geography.tau.ac.il

4. גיאוגרפיה היסטורית ומדינית
תחום זה מציע לסטודנט אפשרויות העמקה והתנסות במחקר בנושאים אקטואליים כמו גבולות, משאבי מים, שלטון ומרחב, תוך התמקדות בתהליכים היסטוריים מרחביים ובניתוח פוליטי-מדיני של נושאים אלה. לימודים ומחקר בתחום זה עוסקים בנושאים אלה: גבולות; פוליטיקה של מים; שלטון ומרחב; מרחב וחברה בדגש רגיונאלי. בוגרי תחום זה יכולים להשתלב במשרדי ממשלה, במחקר ובהוראה.

ידיעון הפקולטה למדעי הרוח