מסלולי הלימודים

בכל תחום ניתן ללמוד באחד משני המסלולים הבאים:

מסלול מחקר, הכולל עבודת גמר, המתמקד באחד מתחומי הלימוד או בשילובם תוך פיתוח יכולת לבצע מחקר עיוני, אמפירי או יישומי במסגרת עבודת גמר.

מסלול עיוני, המתמקד בהקניית השכלה רחבה ומיומנויות מגוונות. גם במסלול זה ניתן להתמקד בתחום ידע מסוים (עיוני או יישומי).

מסלול לימודי צבירה, שמטרתו לאפשר לימודים בקצב אטי יותר. המסלול מאפשר פריסה של הלימודים על פני ארבע שנים (ותשלום של 50% משכר הלימוד בכל שנה). ניתן להרשם למסלול זה למשך שנתיים בלבד (במעמד מיוחד, בסימול רישום 07). במהלך שנתיים אלה יש להשלים 50% לפחות ממכסת השעות לתואר, המוגדרת למסלול העיוני (ללא עבודת גמר).
לאחר שנתיים במעמד המיוחד מתבצע המעבר למעמד של "תלמיד מן המניין", והדרישה היא להשלים את הלימודים לתואר בתוך שנתיים נוספות לכל היותר. בנקודת הקבלה למעמד הרגיל – בהסתמך על ההישגים, על קצב ההתקדמות ועל הערכת סגל התכנית – יוחלט לאיזה מסלול לשייך את התלמידה או התלמיד: למסלול המחקרי או למסלול העיוני.
כדאי להביא בחשבון, שמלגות מסוימות אינן מוענקות ללומדים במעמד מיוחד.
ל"לימודי צבירה" יש להרשם מראש. אין אפשרות לעבור ממעמד "מן המניין" למעמד "לימודי צבירה".

משך הלימודים ומעבר ממסלול למסלול 
במסלולים המחקרי והעיוני יסתיימו לימודי התואר השני בתוך שנתיים (עם אפשרות להארכה במקרים מיוחדים עד ארבע שנים).

לאחר שנת לימודים אחת יש לבחור בין המסלול העיוני ובין המסלול המחקרי. תנאי הקבלה למסלול המחקרי הוא ציון ממוצע של 90  ב-12 ש"ס לפחות של לימודי שנה א'. כדי לקבל אישור למסלול המחקרי יש למצוא מנחה ולהגיש בקשה בכתב לוועדת ההוראה של התכנית בתום שנת הלימודים הראשונה או במהלך סמסטר א' של שנת הלימודים השנייה אך לא יאוחר מתום אותו סמסטר (!) הבקשה תכלול:

1. הצגה קצרה של נושא המחקר

2. הדיסציפלינות העיקריות, שהמחקר העתידי שותף בהן

3. לוח הזמנים הצפוי להשלמת התואר השני כולל התזה

4. אישור המנחה

במסלול המחקרי תאשר יועצת התכנית ללימודי תואר שני את הרכב הקורסים בתכנית בד בבד  עם קורסים בתחום הנוסף (אם יתבקש), על סמך הידע המוכח מלימודי התואר הראשון וממה שכבר נלמד במסגרת התואר השני.

ניתן לבקש הנחיה ממנחות התכנית ללימודי נשים ומגדר כמו גם ממנחה העוסק/ת במגדר בכל אחת מהפקולטות השותפות לתכנית.
ההחלטה תתקבל תוך התייעצות עם ועדת ההוראה. זו תפקח על ההכשרה גם בתחום הנוסף, שבמסגרתו תכתב עבודת הגמר במסלול המחקרי. ועדת ההוראה תקבע האם יש לפנות לייעוץ ללימודי השלמה ו/או ללימודי תואר שני בחוג הנוסף, ותפקח על ההשתלמות בתחום הנוסף.

ידיעון הפקולטה למדעי הרוח