מבנה הלימודים במסלול הדו-חוגי

הלימודים במסלול הדו-חוגי מורכבים מלימודי ליבה מבואיים (כמפורט בסעיף הקודם), ומלימודים המבואיים של המגמה, המתחילים כבר בשנת הלימודים הראשונה בחוג.

בשנת הלימודים הראשונה חובה ללמוד מלימודי הליבה את מבוא לסיפורת (כולל הדרכה אישית); את מבוא לתורת הספרות (כולל תרגיל); ואת מבוא לסיפורת העברית במאתיים השנים האחרונות. יש לסיים את יתר חובות הליבה עד סוף שנה ב', הן במסלול הדו-חוגי והן במסלול החד-חוגי.

שיעורי הבחירה והסמינריונים ישלימו את סך כל השעות בכל מגמה.

את העבודה הסמינריונית בכל המגמות מומלץ לכתוב בשנה ג'. את עבודת הרפראט אפשר לכתוב כבר בשנה ב'.

סמינריונים (הסעיף שלהלן תקף לגבי כל המגמות)

יש ללמוד בשני סמינריונים, בשנים ב'-ג'. באחד מהם יש לכתוב עבודה סמינריונית (מומלץ בשנה ג'), ובאחר עבודת רפרט. אין ללמוד את שניהם אצל אותו מורה. אין לכתוב עבודות סמינריוניות משותפות אלא במקרים מיוחדים הקשורים לטיב המחקר ובאישור מראש של וועדת ההוראה של החוג. ניתן לבחור ביותר משני סמינריונים, וללמוד את הנוספים כ"סמינריוני שמיעה", שמעמדם כקורסי בחירה. בקורסים אלה יש למלא את כל חובות הקורס במתכונתו כסמינר כדי לקבל ציון, ובסיומם להגיש רפרט. תלמידים מתקדמים שממוצע ציוניהם 85 ומעלה יכולים לבחור את אחד משני הסמינריונים מבין הסמינריונים למ"א. מומלץ לכתוב בסמינריון זה את עבודת הרפרט. בחירה ביותר מסמינריון מ"א אחד דורשת פנייה בכתב לאישור וועדת ההוראה של החוג. 

במגמת ספרות עברית מומלץ לבחור באחד מהסמינריונים בספרות העברית שלפני המאה העשרים. במגמה המשולבת  ייבחר סמינריון אחד ממגמת ספרות עברית והאחר ממגמת תורת הספרות וספרות כללית. בתכנית לתרגום ספרות יש לבחור סמינריון אחד בחקר התרגום (המרת סמינריון בחקר התרגום בסמינריון אחר, דורשת אישור על ידי ראש התכנית או וועדת ההוראה של החוג).

ההירשמות לחלק מן הסמינריונים מותנית בהשלמת קורס מבוא או שיעור בתחום של הסמינריון. 
בחינות ועבודות: על התלמידים לקבל ציון בכל הקורסים שישתתפו בהם, לאחר מילוי חובותיהם במהלך הקורס ובסיומו לפי דרישותיו של כל מורה. קורס יכול להסתיים בבחינה, בבחינת-בית, בעבודה מסכמת, ברפרט או בעבודה סמינריונית. סוג מטלת סיום הקורס ומועדה מתפרסמים מראש בלוח המבחנים, ויש לקחת מועדים אלה בחשבון בעת הרכבת תכנית הלימודים השנתית.

ציון גמר: הציון ייקבע על-פי השקלול הבא: ציון העבודה הסמינריונית - 20%; ממוצע משוקלל של ציוני הקורסים - 80%. 
ידיעון הפקולטה למדעי הרוח