התכנית לכתיבה יוצרת ע"ש פולה ונח מוזס

תלמידי התכנית לכתיבה יוצרת, שהתחילו את לימודיהם לפני תשע"ג, יעיינו במבנה התכנית לכתיבה יוצרת שלהלן להנחיות למי שלא השלימו סדנאות שאינן ניתנות בכל שנה.

התכנית לכתיבה יוצרת ע"ש פולה ונח מוזס (מסלול 116) - 40 ש"ס

תלמידי התכנית ילמדו את לימודי הליבה ובנוסף לכך ישתתפו בסדנאות כתיבה בתחום הפרוזה והשירה (ובנושאים נוספים הקשורים בכתיבה יוצרת).

יחד עם לימודי הליבה יגיע מניין השעות של הלומדים בתכנית זו ל-64 ש"ס.

מספר המקומות בתכנית לכתיבה יוצרת מוגבל. את המתקבלים קובעת ועדת קבלה של החוג על-סמך מטלה מעשית שהמועמדים מתבקשים להגיש, לאחר שנמצאו מתאימים להתקבל לחוג לספרות לפי תנאי הקבלה הכלליים של הפקולטה. תלמידים שהתקבלו לחוג, אך לא לתכנית, יוכלו כמובן ללמוד באחת ממגמותיו האחרות, לפי בחירתם.

מבנה הלימודים במשך שלוש שנות התואר

המיון לקראת השנה הראשונה של התכנית נועד לבחור תלמידים שמגלים יכולת בסיסית של כתיבה ספרותית. יחד עם זאת, מיון זה נועד לאפשר לכל מי שיש לו יכולת בסיסית כזו ללמוד את יסודות הכתיבה, על מנת לאפשר מיון מדוקדק יותר בתום השנה הראשונה ללימודים, על סמך הציונים בסדנאות ועל סמך המלצות המנחים וראיונות אישיים.

בשנה הראשונה ילמדו כל תלמידי התכנית בסדנאות משולבות של פרוזה ושירה. כל תלמיד ילמד בסדנה אחת בכל סמסטר, אצל אותו מורה בשני הסמסטרים. בתום השנה הראשונה ללימודים יתקיים מיון נוסף, שיקבע מי מהתלמידים ימשיך בתכנית ומי לא יוכל להמשיך ללמוד במסגרת התכנית לכתיבה יוצרת. מי שיבחר או ייאלץ להפסיק את לימודיו בתכנית לכתיבה יוצרת יוכל להמשיך בלימודים סדירים בחוג לספרות, באחת המגמות האחרות של החוג. כל השעות שנלמדו בשנה הראשונה ייספרו במסגרת הלימודים לקראת התואר. למי שיעברו למגמה אחרת בתום השנה הראשונה ללימודים יהיה סך כל השעות הנדרשות להשלמת התואר 56 ש"ס במסלול הדו-חוגי (ולא 64 ש"ס, כנדרש במגמת מקצועות הכתיבה).

התלמידים שיעברו לשנה השנייה במסגרת התכנית לכתיבה יוצרת ישלימו בשנים ב' ו-ג', בנוסף לסדנאות, את כל המחויבויות הייעודיות (ראו להלן, סעיפים 2-5) ואת כל לימודי ההמשך העיוניים.

בשנה השלישית ללימודים יושלם סך כל הסדנאות והמחויבויות הייעודיות וכל לימודי ההמשך העיוניים; כמו כן, מספר מצומצם של תלמידים נבחרים ילמדו בשנה זו במסגרות קטנות של הדרכה צמודה.


הלימודים הייעודיים 

1. סדנאות כתיבה (12 ש"ס): שש סדנאות, אחת בכל סמסטר (לאורך שלוש שנות לימוד) בשנה א' הסדנאות משותפות לתלמידי פרוזה ותלמידי שירה.  במהלך כל סדנה יש להגיש עבודות כתיבה באופן שוטף. בסוף כל סדנה יינתן ציון, כמו בכל קורס בחוג. בשנים ב' וג' תלמידי המסלול לפרוזה חייבים בהשלמת שאר הסדנאות (4) מרשימת סדנאות הפרוזה. בשנה ב' תלמידי המסלול לשירה חייבים ב-2 סדנאות שירה, ובשנה ג' ישלימו את מכסת הסדנאות ממכלול סדנאות הפרוזה המופיעות בידיעון. 

2. סדנה בתרגום סיפורת או שירה לעברית או סדנה בעריכת תרגום (2-4 ש"ס): בשנה ב' או ג' של הלימודים יש לבחור בסדנה אחת. 

3. תלמידי מסלול השירה ילמדו בשנה ב' את הקורס "פרוזודיה". בשנה ג' ללימודים יבחרו תלמידי השירה, את שאר הסדנאות (2 סדנאות), מתוך סדנאות .הפרוזה המוצעות בשנה זו בידיעון. 

4. בשנה ב' על התלמידים לבחור קורס אחד ממבואות המגמה לספרות עברית או קורס אחד ממבואות המגמה לתורת הספרות וספרות כללית, במסלול הדו-חוגי. ותלמידים שלומדים במסלול החד-חוגי, יחוייבו לקחת מבוא מכל מגמה (מספרות עברית וממגמת תורת הספרות וספרות כללית).

5 . את הסמינר יש לקחת מאותה מגמה שהתלמיד/ה למד/ה בה את קורס המבוא. את הרפראט יש לבחור מהמגמה האחרת.


6. את שאר השעות להשלמת התואר יש לקחת מלימודי הבחירה של החוג (וזה כולל כמובן את הסמינריונים).

 

ידיעון הפקולטה למדעי הרוח