עבודות ובחינות

בסיומו של סמינריון התלמיד יבחר אם להגיש עבודה בהיקף מצומצם ("רפרט") או עבודה סמינריונית.

 

בחינת גמר

במהלך הלימודים נוהגות ארבע בחינות ביבליוגרפיה בארבעה תחומים: העברית העתיקה, העברית הבתר-מקראית, העברית של ימי הביניים והעברית של העת החדשה. בחינות אלו הן על רשימות ביבליוגרפיות מוגדרות והן שקולות כנגד בחינת הגמר הנהוגה בחוגי הלימוד . חובת העמידה בבחינות אלה חלה על תלמידי שני מסלולי התואר השני, המחקרי והעיוני כאחד. תלמידי מסלול סגנון עברי ועריכה לשונית ייבחנו על פי מתווה השונה בחלק מפרטיו מן המתווה של שאר המסלולים.

את רשימות החומר הנדרש לבחינה ניתן לקבל במזכירות החוג, והן מוצגות גם באתר האינטרנט של החוג ("חומרי עזר לסטודנטים"). מועדי הבחינות מתפרסמים בלוח הבחינות של החוג.  ניתן להירשם לבחינות באמצעות הבידינג בתחילת שנת הלימודים או במזכירות החוג עד שבועיים לפני מועד קיומה. 


עבודת גמר

עבודת הגמר מוגדרת כעבודה סמינריונית מחקרית, מורחבת ומשוכללת. מספר העמודים המרבי בה הוא 80 עמודים (בכלל זה תקציר בעברית ובאנגלית ורשימה ביבליוגרפית). 

בתום הסמסטר הראשון ללימודים יודיע התלמיד ליועץ או למרצה שבחר להנחותו, על כוונתו לכתוב עבודה במסלול המחקרי. הצעת התוכנית תגובש עם מנחה העבודה עד תום שנה"ל הראשונה. היא תכלול את שם העבודה ואת שם המנחה, תיאור השאלה הנחקרת, היקף העבודה וגבולותיה, תיאור קצר של שיטות העבודה ורשימת ראשי הפרקים. היקף ההצעה כולה לא יעלה על 5 עמודים. ההצעה תוגש לאישור המנחה. העתק ההצעה המאושרת יופקד במזכירות החוג. 

לפירוט בנושא כתיבת עבודת גמר לחץ כאן


ובקישורים להלן:
טופס אישור לכתיבת עבודת גמר - תואר שני (יוגש עם הגשת ההצעה)

טופס הפקדה של עבודות גמר לתואר שני (יוגש עם הגשת העותק הדיגיטלי של עבודת הגמר)