עבודת גמר במסלול המחקרי

במסגרת לימודי התואר השני במסלול המחקרי התלמידים מתאמנים בכתיבת עבודת מחקר כהכנה לכתיבת עבודת דוקטורט, ומתוודעים לשיטות המחקר הנהוגות בתחום שבו הם עוסקים. לפיכך, מבחינת תכניה והיקפה עבודת הגמר בלימודי התואר השני היא מחקר מקדים ואימון מכין לקראת עריכת מחקר משמעותי יותר ובעל משקל רב בתחום. העבודה אמורה לשקף היכרות טובה של התלמידים עם התחום הנחקר, חשיבה ביקורתית, יצירתיות, מיומנויות מתודולוגיות ומיומנויות כתיבה אקדמית. כל אלה אמורים לבוא לידי ביטוי במסגרת פרויקט מחקר תחום היטב מבחינת תכניו וממוקד בשאלות ספציפיות.

מספר העמודים המרבי לעבודת הגמר הוא 80 עמודים, ובכלל זה תקציר בעברית ובאנגלית וכן רשימת  ספרות.

א. מטרת עבודת הגמר להוכיח את כושרו של התלמיד לבצע עבודה מדעית המושתתת על מקורות או על עבודת שדה, על ביקורת עניינית ועל שיטה דייקנית. על העבודה לשקף כושר ניתוח ומיזוג וכן יכולת התבטאות בהירה.

ב. מנחה לעבודת גמר לתואר שני רשאי להיות מורה מדרגת מרצה ומעלה, בכפוף להחלטות הוועדה הכלל-אוניברסיטאית לתואר השני. במקרה הצורך ייקבעו שני מנחים לכותב העבודה.

נושא עבודת הגמר ייקבע על פי נוהליו של החוג או של בית הספר.

בעבודות המוגשות בשפה לועזית (לאחר קבלת אישור של ועדת ההוראה הפקולטטית ובהמלצת החוג), יוסיף התלמיד שער אחורי וכן תמצית של העבודה ומסקנותיה העיקריות בעברית.

ג. העבודה תימסר למזכירות החוג בחמישה עותקים. ביחידות שבהן נערכת גם בחינת גמר במסלול זה, התלמידים רשאים לגשת לבחינת הגמר רק לאחר שיקבלו אישור על השגת ציון חיובי בעבודת הגמר.

ד. את עבודת הגמר בודק המנחה או המנחים של התלמיד וכן שופט אחד לפחות. הציון הסופי של עבודת הגמר הוא ממוצע של ציוני המנחה/ים (ציון אחד) וציון השופט.

ה. עם קבלת התואר "מוסמך אוניברסיטה" רשאי התלמיד לפרסם את עבודתו בכל צורה הנראית לו. אם ברצונו לציין את שם המנחה ואת שם האוניברסיטה, עליו לקבל רשות לכך מן המנחה ומראש החוג או בית הספר. במקרה זה יש לציין שזו עבודת גמר או חלק מעבודת גמר שנעשתה באוניברסיטת תל-אביב, וכן יש לציין את שמו של המנחה.
ידיעון הפקולטה למדעי הרוח