آخر الأخبار والنّشاطات

שלום צדיק PDF הדפסה דוא

ד"ר שלום צדיק הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת בן גוריון, 2011. מילגאי בתר דוקטור במכון כהן החל מאוקטובר 2011. במוקד עבודת הד"ר שלו עמדה משנתו התאולוגית של המומר אבנר מבורגוס (אלפונסו דה וויידוליד) והשפעתה על הפילוסופיה היהודית של שלהי ימי הביניים, בעיקר בסוגיית הדטרמיניזם והרצון החופשי. במחקרו הנוכחי הוא מתמקד בסוגיות מתחומי הפסיכולוגיה בדיון הימי ביניימי

פרסומים בכתבי עת מדעים
  • ביקורת המדע האריסטוטלי של רבי חסדאי קרשקש וספרו האבוד של אבנר מבורגוס, תרביץ, כרך עז חוברת א (תשס"ט), עמ' 133- 156.
  • האם ר' אבנ"ר הוא אבנר מבורגוס?, קבלה כרך כא (תש"ע), עמ' 331- 348.
  • השימוש של אבנר מבורגוס בבראשית רבה לר' משה הדרשן, פעמים 124 (תשע"א), עמ' 93- 128.
  • רצון ה', ידיעת ה' ורצון האדם בהגותו של רבי יצחק פולקר. שיופיע בדעת.
  • הגדרת המקום אצל אבנר מבורגוס ורבי חסדאי קרשקש. שיופיע במחקרי ירושלים במחשבת ישראל כרך כב.
  • בין אשכנז לספרד – המרות הדת האידיאולוגיות של תלמידי חכמים. שיופיע בכרך ה-82 של Hebrew Union College Annual.
  • 'La dynamique du choix dans l'œuvre de Rabbi Bahya ibn Paquda' שיופיע בla Revue des études juives
  • בחירת האדם ורצון החיות בפילוסופיה היהודית בסוף ימי הביניים. שיופיע ב JSIJ כרך 9.
  • אקרסיה ואנקרטיה בהגות היהודית הניאו אפלטונית. שיופיע ב בד"ד.
נשלחו
  • Criticism of Aristotelian Science in Fourteenth-Century Jewish Thought'' (עם דר. אסתי אייזנמן).
  • 'Maimonides’s Mechanism of Choice'
  • 'בין פילוסופיה יהודית דוברת ערבית לבין פילוסופיה יהודית דוברת עברית: תפקידה של המחשבה בנפש האנושית'
  • 'מבנה הנפש ובחירת האדם אצל רבי יהודה הלוי'
  • 'Décision humaine et animal dans la pensé de Rabbi Isaac Israeli'
  • 'השפעתו של אבנר מבורגוס על רבי חסדאי קרשקש – שאלת תוארי האל'
  • 'הפסיכולוגיה של הבחירה אצל רבי סעדיה גאון'
פרסומים בקובץ מחקרים מדעיים
  • 'Isaac Albalag et la théorie de la double vérité.' Averroes et l'averroissme juif et latin. Collection sic et non (sous la direction d’A. de Libera).
  • 'L'influence d'Abner de Burgos sur la critique de la philosophie aristotélicienne de Hasdai Crescas. Universality of Reason Plurality of Philosophy in the Middle Ages.
ערכים באנציקלופדיות
  • 'Crescas, Hasdai ben Abraham(1340-1410)'. In The Encyclopedia of the Bible and Its Reception.
  • 'Hasdai Crescas', In The Stanford Encyclopedia of Philosophy (Under contract).
  • 'Abner of Burgos', In The Stanford Encyclopedia of Philosophy (Under contract).
הרצאות
  • "The relationship between Abner of Burgos and his former disciple Rabbi Isaac Pulgar." In Master and disciple. First Jerusalem School in Jewish Studies and Comparative Religion.
  • "L'influence d'Abner de Burgos sur la critique de la philosophie aristotélicienne de Hasdai Crescas." In XII International Congress of Medieval Philosophy of SIEPM in Palermo: Universality of Reason Plurality of Philosophy in the Middle Ages.
  • המומרים בספרד בין יהדות לנצרות. בכנס 'כשושנה בין החוחים'. יהודי המזרח וספרד בחברה הסובבת. של מכון בין צבי.
  • רצון האדם ורצון החיות בפילוסופיה היהודית בסוף ימי הביניים. בכנס העולמי ה-15 למדעי היהדות.
  • אבנר מבורגוס ומקומו במחשבה היהודית. בכנס סקיצות מחקריות בימי הביניים ובעת העתיקה של המרכז לחקר ימי הביניים באוניברסיטת בין גוריון.
  • השילוש אצל פטרוס אלפונסי (משה הספרדי), בין יהדות, נצרות ואסלאם. בקבוצת מחקר של על פילוסופיה מיסטיקה באנדלוסיה. מכון וון ליר.
  • על השפעותיהם של המומרים האידיאולוגים על ההמרה ההמונית של היהודים בספרד. סמינר מחלקתי של המחלקה למחשבת ישראל של אוניברסיטת בן גוריון בנגב.
  • השפעתו של אבנר מבורגוס על רבי חסדאי קרשקש – שאלת תוארי האל. כנס בינלאומי: ר' חסדאי קרשקש פילוסוף ומנהיג שש מאות שנית למותו.
portrait-image
פרטי הקשר: