פעילויות בית הספר

במסגרת תפקידו כגוף להפצת הידע המחקרי הנוצר ביחידותיו השונות, מקיים בית הספר להיסטוריה סדרה של אירועים ופורומים בית ספריים וכן פעילות מחקרית ענפה במסגרת מכוניו ומרכזי המחקר שלו.

1. פורום רובין- מפגש החוקרים של בית הספר להיסטוריה

סדרה של מפגשים המהווים מסגרת לדיון במחקרים מגובשים המצויים בתהליכי סיום, או בכאלה שראו אור זה עתה. המפגשים מזמנים ביחד תלמידי מחקר וחברי סגל של בית הספר וחוקרים מאוניברסיטאות אחרות  בארץ העוסקים בענפי ההיסטוריה השונים. הסדרה כולה מכוונת לחשוף את קהילת החוקרים בבית הספר למחקרים עכשוויים הנערכים באוניברסיטאות ישראל.

2. צהרי יום ג'- הבמה להרצאות אורחים בבית הספר להיסטוריה

פורום ההרצאות והדיונים הוותיק ביותר בבית הספר להיסטוריה. הפורום מארח היסטוריונים והיסטוריוניות מאוניברסיטאות בארץ והעולם, העוסקים בענפים שונים של ההיסטוריה ובחקר תקופות שונות, והמייצגים מגוון של גישות ומתודולוגיות.

3. הפורום ע"ש גבריאל בר

מסגרת לדיון אקדמי בנושאים הקשורים בחברות מזרח-תיכוניות ואסלאמיות, בהשתתפות חוקרים וסטודנטים לתארים מתקדמים ממוסדות לימוד ומחקר בארץ. הפורום מתנהל בבית הספר להיסטוריה בחסות הפקולטה למדעי הרוח והאגודה הישראלית לחקר המזרח התיכון והאסלאם (אילמ"א).  מרכזיו שואפים להביא לידי ביטוי את מגוון הפעילויות המחקריות בתחום ולשתף בדיונים קולות שונים הנוטלים חלק בשׂיח המזרחני.

פרטים על אירועי בית הספר ועדכון שבועי שוטף תוכלו למצוא בלוח האירועים של בית הספר.

 

4. הסמינר בהיסטוריה של הרפואה

מפגש חוקרים בתקופות ובמרחבים גיאוגרפיים שונים. מטרת הסמינר להציע עיון היסטוריוגרפי ומתודולוגי של חקר ההיסטוריה של הרפואה על בסיס הרצאות אורחות.

 

 

http://www.tau.ac.il/humanities/history-school

5. מכוני מחקר ופעילותם

בנוסף לפורומים אלה מתקיימים בבית הספר כנסים, סדנאות מחקר וימי עיון, ארציים ובינלאומיים, באחד עשר המכונים ומרכזי המחקר שלו. פעילות רציפה זו מתקיימת תוך שיתוף פעולה בין תלמידי המחקר, סגל המכונים והמרכזים וחוקרים מן הארץ והעולם:

מכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות מקיים סמינרים קבועים לחוקרים ומוציא לאור את כתב העת Science in Context.

מכון מינרבה להיסטוריה גרמנית מקיים כנסים וסדנאות מחקר ומוציא לאור את ה- Tel Aviver Jahrbuch für deutscheGeschichte המפרסם בין היתר עבודות דוקטור של תלמידי בית הספר בגרמנית.

מכון סברדלין להיסטוריה ותרבות של אמריקה הלטינית מנהל פורום קבוע של תלמידי מחקר ומפרסם  את EIAL, כתב עת בנושאים הקשורים לתולדות אמריקה הלטינית, וכן סדרת ספרים בנושא "איברו-אמריקה".

מרכז משה דיין לחקר המזרח התיכון ואפריקה מקיים ימי עיון וכנסים, מציע לחוקריו שימוש בספריה על אוספיה ומוציא לאור את Tel Aviv Notes – סדרת פרשנויות בנושא המזרח התיכון וכן סדרות מונוגרפיות ומחקרים על ההיסטוריה  ותרבות המזרח התיכון, האסלאם ואפריקה.

המרכז ללימודים איראניים מקיים את פורום איראן ומפרסם את Iran-Pulse, ניתוח של אירועים שוטפים באיראן וכן סדרת מחקרים.

המרכז ללימודים בינלאומיים ואזוריים ע"ש דניאלס אברהם הכולל את המכון ללימודים אירופיים ע"ש מוריס קוריאל ומכון קונפוציוס באוניברסיטת ת"א ומקיים כנסים וימי עיון וכן הרצאות שנתיות ע"ש מייסדיו.

המרכז ע"ש קמינגס ללימודי רוסיה ומזרח אירופה מנהל את הפורום ללימודי רוסיה ואירו-אסיה ומוציא לאור סדרת מונוגרפיות בהוצאת Frank Cass.

במסגרת המכון ע"ש ביסן לחקר התודעה ההיסטורית רואה אור כתב העת History and Memory וה Mediterranean Historical Review  רואה אור בחסות הפרויקט בהקמה לחקר ההיסטוריה של תרבויות הים התיכון. כתב העת של בית הספר להיסטוריה, זמנים, יוצא לאור ברציפות זה שלושים שנה, מופק על-ידי ביה"ס, האוניברסיטה הפתוחה והחברה ההיסטורית הישראלית והפך בשל תכניו וצורתו המרהיבה לייחודי בנוף התרבות בישראל. 

ידיעון הפקולטה למדעי הרוח